Сухото бен-мари използва елемент за директнонагревателен загряване на основата на съда, премахвайки необходимостта от топла вода. Те предлагат:
- Бързо загряване: тъй като няма вода за нагряване, са готови за използване много по-бързо.
- Ефективност: те са по-ефективни от моделите с водна риза, тъй като не губите енергия, за да поддържате голям съд с вода горещ.
- Лесна употреба: законово изискване е да знаете отговорностите си, когато сервирате топла храна. Ако имате неопитен персонал, сухото бен-мари е за предпочитане, тъй като с него се работи по-лесно
- Безопасност: тъй като няма топла вода, има по-малък шанс да се изгорите от пара или разлив
Професионални бен-мари с високо качество
С нашата гама професионални бен-мари можете ефективно да поддържате храната си гореща, а клиентите ви да са доволни. Те са изработени от качествена неръждаема стомана, безопасна за съхранение на хранителни продукти, както и предпазни капаци, осигуряващи допълнително ниво на хигиена и безопасност.
Ако управлявате ресторант, който предлага шведска маса, или заведение за бъро хранене и искате храната, която предлагаме на своите клиенти да е топла и свежа през целия ден, Idea Verde e най-добрият ви приятел! Нашите бен-мари са предназначени точно за това и ще надхвърлят очакванията на вас и вашите клиенти!
Поддържайте храната топла с професионален контрол на температурата
Всеки в кетъринг индустрията знае, че предлаганата храна трябва да бъде не само вкусна, но и сервирана с подходяща температура. Това е от жизненоважно значение не само за успеха на бизнеса, но и за безопасността на храните. Бен-мари са перфектното професионално оборудване за решаване на този проблем. Те не само осигуряват подходяща система за отопление и съхранение, но също така излагат храната на показ.
Бен-мари поддържат храната топла при предварително зададена температура, като гарантира, че съставките остават без всякаква форма на бактериален растеж, което може да доведе до проблеми с безопасността на храните. Качеството на ястието остава не компрометирано, както и вкусът.
В нашата обширна гама от бен-мари има перфектен продукт за всеки бизнес. С избор на източник на захранване, размер, оформление и ценови диапазон ние можем да отговорим на всички бизнес изисквания и бюджети.
Бен-мари с водна баня
Както подсказва името им, бани-мари с водна баня използват камера с гореща вода, за да поддържат храната топла. Съдът за храна се поставя във водата, която внимателно се загрява до зададената температура от уреда. Предимствата да имате бен-мари с водна баня са:
- Нежна топлина: тъй като температурата на водата не надвишава точката на кипене, храната не загрява и не залепва
- Пара: с течение на времето парата и влагата от горещата вода помагат да се предотврати изсушаването на храната.
- Равномерно загряване: след като достигне желаната температура, съдът за храна ще има до голяма степен същата температура като водата, без горещи или студени точки
Сухо бен-мари
Независимо дали поддържате малък или голям бюфет за хранене нашите бен-мари(с водна баня и сухи) са задължителна част от професионалното кухненско оборудване, за поддържане на ястия на показ при оптимална температура след сготвяне. Освен чудесно допълнение към ресторантските и други кухни, теизи уреди са идеална за обекти на самообслужван - например в хотели, училища и болници.